Дропшипинг счетоводство

Дропшипинг счетоводствоМного от вас се интересуват от дропшипинг счетоводство, тъй като то е неминуема част от електронната търговия. Самият дропшипинг е дейност, при която търговецът не съхранява лично стоките, а си партнира с компании, които изпълняват поръчките от негово име. Този бизнес модел става все по-популярен в интернет и много хора го използват. Ето защо, го разглеждаме под лупа.

Дропшипинг счетоводство се налага, за да има добро управление на наличностите и в същото време, да се изпълнят всички законови изисквания. Ако не сте открили счетоводител, който се  занимава с този вид онлайн търговия, то тогава трябва да прочетете тази статия по темата.

Какво представлява дропшипингът?

Общо взето това е бизнес модел, при който продавате продукти, без да ги имате в наличност. Вие си партнирате с търговец на едро или компания, която ще обслужи поръчките на клиентите, които идват чрез ваш уебсайт, канал в социалните мрежи или търговски блог. Казано още по-ясно, когато някой си поръча стоки от вас, вие се свързвате с партньора си, който доставя стоката на клиента.

Счетоводството на дропшипинг, ще ви помогне да следите наличния си инвентар и да управлявате фактурите, които идват от доставчиците. Освен това, има законови изисквания, които трябва да бъдат спазени. Ето защо, много хора се допитват до счетоводител, преди да стартират своя дропшипинг бизнес. По-долу ще видите и още важни моменти при дропшипинг счетоводството.

Защо е нужно дропшипинг счетоводство?

Има немалко причини, заради които да потърсите дропшипинг счетоводство. Това е бизнес, както всеки друг и изисква отчетност пред Националната агенция по приходите. В този ред на мисли, е добре да ангажирате счетоводител, с чиято помощ да развиете дейността си и да нямате проблеми с държавните органи. Нека видим няколко причини да потърсите счетоводни услуги:

  • Помощ при регистрация на фирма – ЕООД или ООД;
  • Регистрация по ДДС, когато такава се налага;
  • Осчетоводяване на приходи и разходи от дейността;
  • Подаване на годишен финансов отчет пред НАП;
  • Подаване на всички необходими декларации;
  • Съдействие при плащане на дължимите данъци към държавата;

Това само част от предимствата на дропшипинг счетоводството. Нашата счетоводна кантора може да ви бъде полезна, така че не се колебайте да ни ангажирате с тази задача. При нас работят опитни професионалисти, които ще се погрижат за благоденствието на новия ви онлайн бизнес.

Какви данъци се дължат при дропшипинг?

Ако вашият дропшипинг бизнес минава през фирмата ви, то тогава дължите корпоративен данък. Този данък се дължи на база разликата между продажна и покупна цена. В случай че бъдат добавени транспортни разходи и има превалутиране, се получава разликата за всяка извършена трансакция. За това ще ви помогнат счетоводителите, тъй че можете да им гласувате доверие.

При положение че продавате стоки на територията на Европа, може да се наложи да се регистрирате по ДДС. При внос на продукти се пресмятат различните такси и митнически налози. Това се прави от професионалистите, за да изсветлите вашите пари и да заплатите дадения данък. Ние можем да ви бъдем полезни и ви приканваме да се обърнете към нас, ако изпитвате нужда.

В процеса на работа могат да се появят и други данъчни задължения. Добре е да проверите за всички тях, преди да започнете дропшипинг бизнес. Счетоводната ни кантора има опит с хора в бранша, които обслужва дълги години. Допитайте се до нас, за да ви дадем пълна информация.

Финални думи

Дропшипинг счетоводството е от голямо значение. Не бива да го пренебрегвате, за да не попаднете в омагьосан кръг и да изпитате затруднения. Опитните счетоводители работят с държавните органи и ще ви предложат обработка на всички необходими документи, данъци и плащания. Това ще се случи на разумна цена, така че нямате никакви причина да се притеснявате.

В тази статия разгледахме различните аспекти на дропшипинг бизнеса и се опитахме да ви бъдем полезни. Надяваме се, че сте получили правилните съвети, с чиято помощ да стартирате вашата дейност и да намерите правилните счетоводни услуги. Сега ви пожелаваме успех и всичко добро.

Често задавани въпроси

Трябва ли ми счетоводител за дропшипинг бизнес?

Да, не можете да практикувате дропшипинг бизнес, без да използвате счетоводни услуги.

Скъпо ли излиза дропшипинг счетоводството?

Не, ако се възползвате от услугите на нашата счетоводна кантора, дропшипинг счетоводството, няма да ви излезе скъпо и ще получите перфектно обслужване срещу инвестираните от вас средства.

Информация за автора

Contact Email Icon