Счетоводни Услуги » Блог » Мотивационно писмо за счетоводител

Мотивационно писмо за счетоводител

Мотивационно писмо за счетоводителПри кандидатстване за работа на длъжността счетоводител, не е задължително да предоставяте мотивационно писмо. Все пак е възможно някои работодатели да го изискат от вас, така че е добре да се подготвите. Ако не знаете, как се пише мотивационно писмо за счетоводител, то тогава ние ще ви дадем някои инструкции, които да следвате, за да пожънете краен успех.

Как се пише мотивационно писмо за счетоводител?

Мотивационното писмо за счетоводител трябва да има чиста и ясна структура. В него кандидатът за работа посочва както личните си качества, така и професионалния си опит в счетоводството. Вие може да споделите, какво ви е накарало да изберете точно тази професия, а също и да напишете, защо сте избрали точно тази компания. В същото време споделете и лични ваши характеристики.

Документът трябва да има увод, основна част и заключение. Това представлява структурата на мотивационното писмо за счетоводител, което искате да напишете. Най-общо казано, в уводната част поздравявате работодателя, в средата пишете повече за вас и мотивацията ви да работите в сферата на счетоводството, а в заключението изказвате уважение към шефа на компанията.

Ако не сте писали мотивационно писмо до този момент, не бива да се тревожите. Няма нищо чак толкова сложно, стига да имате истинска мотивация и да запознаете с нея ръководните органи във фирмата, в която искате да работите. Отпуснете се и започнете да пишете писмото още в момента.

Съвети за писане на мотивационно писмо за счетоводител

И, тъй като искаме да ви спестим притесненията, ще ви дадем няколко полезни съвета, с чиято помощ да напишете качествено мотивационното писмо. Ако следвате напътствията ни, то тогава няма да имате проблеми и най-вероятно писмото ще бъде уважено от ръководния орган.

 • В писмото посочете да впишете лични характеристики, които ви помагат да извършвате определени функции в професията;
 • Дайте примери със ситуации, в които сте попадали и сте решавали задачите;
 • Напишете, какво точно ви мотивира да изберете професията на счетоводителя;
 • Стремете се да не допускате правописни и пунктуационни грешки;
 • Не прекалявайте с дълги разкази и истории за практиката ви;
 • Изразявайте се ясно, за да не бъдете разбрани погрешно;
 • Посочете причините да кандидатствате за работа в дадената компания;

Това са все важни неща, когато пишете мотивационно писмо за счетоводител. Има хора, които пишат дълго и неразбираемо, така че не бъдете от тях. Читателят на писмото, не бива да се отегчи, ако искате да постигнете успех. За целта следвайте стриктно съветите, които ви дадохме по-горе.

Структура на мотивационно писмо за счетоводител

Вашето мотивационно писмо винаги започва с адресант, където посочвате име и адрес на автора на въпросното мотивационно писмо. Следва да впишете и адресат, към който е отправено писмото. Това може да бъде ръководителя / директора на фирмата, в която кандидатствате.

Следва да изпишете дата и място, а след това да преминете към обръщение. Съобразете се с етикетната форма към дадения адресат. Ако вече сте изградили началната структура, е време да преминете към въведението, в което вписвате причините и повода за писмото. В средата поставяте въвеждащ параграф, в който е необходимо да обясните интереса към длъжността.

В основната част на мотивационното писмо за счетоводител, е нужно да вкарате повече информация за вас. За да не сме голословни, нека да видим, какво точно трябва да напишете:

 • Опишете вашия опит на тази длъжност;
 • Споделете ваши постижения в професията;
 • Посочете вашите специални умения и качества;
 • Споделете лични характеристики;
 • Обяснете, защо сте избрали да кандидатствате в компанията;

В заключителната част на писмото, впишете какъв резултат очаквате да има. Използвайте любезна форма на обръщение, чрез която изказвате уважение към адресата. В следващия абзац поставете подпис, а на последно място изпишете документи, които прилагате (биография, диплома, препоръка). По този начин мотивационното писмо е изградено и трябва да очаквате ефект от него.

Финални думи

Ние ви обяснихме, какво представлява мотивационното писмо за счетоводител. Общо взето, в него се съдържа най-важната информация за вас. В същото време чрез писмото споделяте, какво ви мотивира да работите като счетоводител и какви постижения имате в професията до момента. Надяваме се, че сме успели да ви бъдем полезни и ви желаем много лични и професионални успехи.

Често задавани въпроси

Задължително ли е мотивационно писмо за счетоводител?

Не всички фирми ви задължават да предадете мотивационно писмо за счетоводител, но има такива, които ще го изискат от вас.

Защо е нужно мотивационно писмо за счетоводител?

В писмото вие обяснявате мотивацията си да работите като счетоводител в дадената компания.

Информация за автора

Contact Email Icon