Счетоводни Услуги » Блог » Счетоводна къща: Какво представлява и как да изберем?

Счетоводна къща: Какво представлява и как да изберем?

Счетоводна къщаВ наши дни счетоводството се извършва от счетоводна къща или самостоятелен счетоводител. В счетоводната къща присъстват висококвалифицирани служители, които работят неуморно, за да предоставят добра услуга на клиента. При счетоводните фирми с повече персонал, винаги има кой да съдейства с информация и да се грижи за обслужването на гражданите. Точно това ги прави толкова търсени в наши дни. Повече за това – що е то счетоводна къща, ще научите в тази статия.

Разлики между счетоводител и счетоводна къща

Най-често частните счетоводители работят от уюта на собствения си дом. Това осигурява на счетоводителя повече свободно време за пътувания, ваканции и срещи с приятели. Разбира се, частниците могат да си вземат почивка по всяко време, без дори да ви предупредят. В много редки случаи може да попаднете на професионалист, който винаги да бъде на разположение.

От друга страна, счетоводната къща има фиксиран работен график. Персоналът от счетоводители, а понякога и юристи, е на разположение за разрешаването на всеки изникнал проблем. При тези фирми няма забавяне за предаване на декларации, отчети и други документи. Освен това, всеки работещ в счетоводната къща, е готов да ви съдейства с консултация, когато това се налага.

Не на последно място, е нужно да кажем, че някои счетоводители не предлагат договор на клиента си и по този начин не носят никаква отговорност. Такова нещо, не може да се случи в счетоводната къща, тъй като там отношенията са договорени, подпечатани и разписани.

В последно време счетоводните къщи предлагат онлайн обслужване. Такова често липсва при по-старото поколение счетоводители, които често изискват от клиентите си, да разпечатват и носят документи. Ето защо, е много по-удобно част от работата да минава в интернет пространството.

Предимства и недостатъци на счетоводна къща

Добре структурираната и професионална счетоводна къща, има много повече предимства, отколкото недостатъци. На първо място е индивидуалният подход към ползвателите на услугата и широкия спектър от познания на служителите. Вие ще получите консултация за всичко, което ви интересува и няма да изпитате затруднения относно законите и работата с институциите.

При използване на счетоводна кантора с повече служители, винаги ще има кой да ви обърне внимание. Няма да се наложи да чакате дълго подготвяне на декларации и други документи. Професионалистите дори ще пишат платежните нареждания, за да ви спестят време и нерви.

Тук отново ще споменем и възможността да прехвърляте фактури и документи онлайн. Счетоводните къщи работят и дистанционно, така че няма да ви се налага да посещавате офисите им постоянно. Това ще се случи, само ако има неотложна работа изискваща вашето присъствие.

Що се касае до недостатъците, то те са наистина малко. За минус може да се счете цената на услугата. В повечето случаи частните счетоводители могат да ви вземат по-малко пари, но пък това да е за сметка на качеството. Ето защо, не бива да се пести, от истински важните за вас неща.

Как да изберем счетоводна къща?

Има няколко фактора, за които да съблюдавате, когато избирате счетоводна къща. По-големите кантори работят предимно с едрия бизнес, а по-малките обслужват микро-фирми. И, тъй като искаме да ви бъдем полезни, ще посочим най-важните неща при избора на счетоводство:

  • Прегледайте пакетите с услуги на счетоводната къща;
  • Поинтересувайте се от цените за индивидуални услуги;
  • Прочетете отзиви от клиенти в интернет пространството;
  • Попитайте дали счетоводната къща предлага онлайн обслужване;
  • Отправете запитване относно услуги за анализ и бизнес планиране;
  • Научете какъв счетоводен софтуер използва къщата;
  • Запитайте, предлага ли се посещение на място в кабинета ви;
  • Направете си изводи от протеклата среща със счетоводната къща;

Това са наглед елементарни неща, но е добре да ги имате предвид, ако искате да си осигурите качествено обслужване от добра счетоводна къща. Някои хора просто се оставят на вятъра и не съблюдават за посочените по-горе фактори, но е необходимо да се подходи с повече внимание.

Защо да работите със счетоводна къща?

Ако сте прочели написаното в статията, то тогава знаете, защо да изберете счетоводна къща. Ние обаче ще направим едно кратко обобщение на предоставената от нас информация. В началото напомняме, че в счетоводната къща работят оторизирани счетоводители, а клиентът винаги получава договор с ясно очертани параметри. Това е от наистина голямо значение за вас.

Следва да напишем и за възможността да се възползвате от консултации и отделни услуги. Счетоводителите в кантората ще се погрижат за изготвянето на данъчни декларации, финансови отчети, платежни нареждания и други. В същото време счетоводната къща работи отлично с институциите като НОИ, НАП и прочие. Тук грешки не се допускат и всичко е напълно изрядно.

Сега вече имате възможност и за онлайн счетоводство. Не е необходимо да ходите всяка седмица до офиса, за да предадете фактури за приходи и разходи. Всички те могат да бъдат изпратени по електронната поща, за да си спестите време. Това е още едно удобство, което отбелязваме.

При положение че искате да бъдете обслужени от експерти, не се колебайте да прегледате услугите в нашия сайт. Счетоводната ни къща има дългогодишен опит в работата с малкия, средния и едрия бизнес и със сигурност можем да ви бъдем полезни, ако ни гласувате вот на доверие.

Често задавани въпроси

Скъпи ли са услугите на счетоводните къщи?

Не, не бихме казали, че цените на услугите на счетоводните къщи, са много по-високи от тези на частните счетоводители. Разбира се, това правило има и изключения, но те са рядкост.

Как да открия счетоводна къща в София или друг град?

В интернет можете да видите сайтове на различните счетоводни къщи, където ще откриете информация за услугите им, цени и начини за контакт с персонала.

Предлага ли се регистрация на фирма от счетоводна къща?

Да, всяка професионална счетоводна къща, ще ви предложи услуга за регистрация на фирма.

Счетоводна кантора или счетоводител да избера?

По-добрият вариант е да работите със счетоводна кантора, ако искате да получите топ обслужване на разумна цена. Естествено, крайното решение е само и единствено ваше.

Информация за автора

Contact Email Icon