Счетоводни Услуги » Блог » Счетоводна програма: Кои са най-добрите счетоводни софтуери в България?

Счетоводна програма: Кои са най-добрите счетоводни софтуери в България?

Счетоводна програмаВ наши дни всеки може да намери счетоводна програма, с която да работи. По-важното е този софтуер да разполага с нужните функции, опции и модули, за да отговори на нуждите на ползвателите. Ако се питате, кои са най-добрите счетоводни софтуери в България, то тогава тази статия ще ви бъде полезна, тъй като в нея ще предложим няколко практични решения за вас.

Как да изберем счетоводна програма?

Изборът на счетоводна програма, е пряко свързан с операциите, които извършвате. Разбира се, има софтуер, който върши много неща накуп. Днес можете да откриете както платени програми, така и безплатен счетоводен софтуер. Преди да го инсталирате на компютъра обаче, е нужно да проверите каква работа върши, има ли ги най-важните модули и колко сложен е интерфейсът.

За да не се лутате из множеството предложения, ще посочим най-използваните софтуерни решения за счетоводство от българските потребители. Естествено, това не са всички налични продукти, но пък са тези, които се радват на популярност и добри отзиви от ползвателите.

Топ 5 програми за счетоводство в България

В следващите няколко реда ще посочим български счетоводен софтуер, който намира голямо приложение към днешна дата. Естествено, ще напишем основните характеристики на програмите, за да придобиете най-обща представа, какво представляват те и каква е функционалността им.

Делта Про – Microinvest

Вън от съмнение е, че Делта Pro на Microinvest, е една от най-бързите и функционални счетоводни програми. Тя предлага възможност да работите с малки, средни и големи фирми, за които се налага да се извършват множество ежедневни операции. Този софтуер има редица полезни модули, възможности за извличане на данни, работа с НАП и десетки други практични функции.

Програмата е съвместима с Windows (7, 8, 10 и 11) и позволява да работите онлайн. Интерфейсът не е сложен, а опциите са водене на счетоводство са най-различни. Потребителите на Делта Pro могат да създават дневници по ДДС и да ги експортират към системата на НАП. В същото време има модули за валутни сметки и преоценка, проверяване на коректност на ЕИК, система за подготовка и разпечатване на на банкови документи за разплащане и още куп възможности.

Вън от съмнение е, че именно тази програма, е сред най-търсените от счетоводителите. Програмата е платена и може да се открие в сайта на Microinvest, където има и допълнителна информация за различни софтуерни продукти в полза на счетоводните къщи и фирми.

Плюс Минус

Счетоводният софтуер „Плюс Минус“ е едно от най-добрите решения за управление на счетоводната дейност във фирмата ви. Програмата ви позволява да анализирате отчети, да записвате транзакции и да извършвате десетки други счетоводни операции. Вие може да създавате дневници и декларации по ДДС, буквално с един клик, което е голямо удобство.

Програмата „Плюс Минус“ ще ви позволи да рационализирате управлението на дълготрайните активи и да боравите с всякакви видове документи. Не са малко счетоводителите, които предпочетоха този продукт, тъй като той им предоставя всичко необходимо за работата им.

Конто

Счетоводната програма – Конто, е сред предпочитаните, тъй като предоставя много възможности на потребителите. Софтуерът е перфектно решение за бюджета, защото извършва автоматично месечни отчети и предоставя богат набор от функции. Този продукт има опции за справки и дневници по ДДС, автоматично приключване, лесна работа с документи и редица операции.

Тук трябва да напишем, че Конто е платен счетоводен софтуер, но инвестицията в него си заслужава, заради гъвкавостта на работата и многобройните функции. Всичко това е причина да поставим програмата на трето място, а повече за нея може да научите на официалния ѝ сайт.

Двустранно счетоводство – Софтсистемс

Програмата предлага работа с неограничен брой фирми и включва възможности за създаване на отчети, ведомости, справки и декларации по ДДС, обработка на дълготрайни активи и още много неща. От сайта на компанията „Софтсистемс“ може да изтеглите демо версия на софтуера, която има ограничени възможности, но пък показва как работи, за да се ориентирате по-бързо.

Продуктът „Двустранно счетоводство“ е един от търсените на пазара, защото притежава всички функции, от които счетоводителите се нуждаят. Естествено, можете да получите пълната информация за опциите и програмата на сайта на фирмата, където е посочена и цената.

Ажур – Счетоводство

Ажур предлагат софтуер за управление на бизнеса и по-специално модул за счетоводство, който ще ви позволи да извършвате много на брой ежедневни операции. Програмата служи както за генериране на пълния брой компоненти на финансовите отчети, така и за изпълнението на всички управленски функции. Софтуерът е подходящ за финансово, управленско и регулаторно счетоводство. Не са малко тези, които избраха Ажур и не е случайно, че споменаваме програмата.

В официалния сайт на Ажур може да намерите пълна информация за счетоводния модул, както и да гледате видео за употребата на софтуера. И, макар че поставихме тази програма на последно място, трябва да напишем, че тя е чест избор на счетоводителите и счетоводните къщи в страната.

Защо е важен счетоводният софтуер?

Счетоводните софтуери са важни, тъй като значително улесняват осчетоводяването на фирмите. Тези програми се използват както от вътрешни счетоводители, така и в повечето счетоводни къщи и кантори. Благодарение на посочените по-горе продукти, се извършват сложни операции и се работи в унисон с институциите. Това е и причината да напишем тази статия за посетителите ни.

Често задавани въпроси

Платена или безплатна счетоводна програма да избера?

Препоръчваме ви платените счетоводни програми, тъй като те разполагат с много повече функции и модули. Разбира се, можете да намерите и някои добри безплатни решения в интернет.

Предлагат ли се демо версии на счетоводен софтуер?

Да, някои фирми предлагат и да изтеглите демо версия на счетоводната програма, но имайте предвид, че някои от функциите могат да бъдат орязани.

Откъде да изтегля счетоводна програма?

Прегледайте сайтовете на производителите на счетоводен софтуер, тъй като там можете да заплатите дадения продукт, а след това да го изтеглите на компютъра си.

Информация за автора

Contact Email Icon