Счетоводни Услуги » Блог » Счетоводство книги: Кои са най-добрите книги на счетоводна тематика?

Счетоводство книги: Кои са най-добрите книги на счетоводна тематика?

Счетоводство книги: Кои са най-добрите книги на счетоводна тематика?В търсене на счетоводство книги, които да бъдат полезни на начинаещи и професионалисти, попадаме на голямо разнообразие от учебници и литература. Вярно е, че интернет промени много неща, тъй като предложи достатъчно информация, но настолните книги винаги са добре дошли. Ако се питате, кои са най-добрите книги на счетоводна тематика, то тогава прочетете статията.

Кои книги за счетоводство да предпочетем?

От написаното по-горе стана ясно, че има много книги за счетоводство, с чиято помощ да се запознаете с основите в счетоводната дейност, а също и да получите информация относно по-сложните операции. В следващите няколко реда ще разгледаме няколко от най-добрите книги.

1 – Теория на счетоводството

Това издания се дължи на упорития труд на проф. Стоян Дурин, доц. д-р Живко Бонев и Даниела Дурина. В книгата се разглеждат въпроси относно счетоводното отчитане, счетоводни сметки и подробности около счетоводната сфера. Книгата е подходяща за хора навлизащи в професията.

2 – Данъчно облагане на недвижимите имоти

Книгата е написана от Георги Ранчев и се касае до данъчното облагане на недвижими имоти. В изданието ще се запознаете с корпоративното облагане на недвижими имоти, ДДС третиране на доставките на недвижими имоти, индивидуалното облагане на сделките с недвижими имоти и облагането с данъци при придобиване, притежание и ползване на недвижим имот.

3 – Книга на счетоводителя

Тази книга е плод на труда на авторите: Христо Досев, Елена Илиева и Ели Марова. Това е едно своеобразно ръководство за счетоводителите, които се сблъскват с ежедневни казуси, чийто решение е трудно. В този наръчник ще откриете решение на различни казуси за практиката ви.

4 – ДДС наръчник

Това е книга на Христо Досев, Ели Марова, Елена Илиева, Трендафил Василев, А. Профирова, М. Янкова и Н. Такиев. В изданието са описани експертни решения относно последните промени в ЗДДС, регистрация в OSS, регистрация по ЗДДС, данъчен кредит и редица други важни неща за вас.

5 – Търговски закон

Книгата „Търговски закон 2022“ от издателство Саби, ще ви предостави информация относно Търговския закон, Законът за защита на търговска тайна, Законът за търговския регистър и регистъра на юридически лица с нестопанска цел и други важни закони. Това е актуално издание, което всеки бъдещ или настоящ счетоводител, трябва да притежава в своята библиотека.

6 – Облагане на доходите на физическите лица от А до Я

Тази сравнително нова книга е написана от Димитър Бойчев и Евгения Попова. В нея са споделени всички насоки относно данъчното облагане на доходите на физическите лица. Представени са основните компоненти, методите на облагане, необлагаеми доходи и още цял куп важни неща.

7 – Счетоводство. Основен курс.

Това е учебник, който е написан от Стоян Стоянов, Атанаска Филипова – Станчева, Камелия Савова и Николина Николова. В учебника ще попаднете на подробности около счетоводната сфера. Книгата се препоръчва за студенти в бакалавърска и магистърска степен, за които е ценен ресурс.

Защо да изберем тези книги за счетоводство?

Тези счетоводство книги са написани на разбираем език и могат да бъдат полезни на мнозина, които се насочват към счетоводната дейност. Това са едни своеобразни учебници, в които се разяснява счетоводната терминология, има безброй примери, а в някои случаи и практически задачи. Ето защо, ако искате да станете счетоводител, не бива да подмината литературата.

Разбира се, има и още много помагала за начинаещи и напреднали счетоводители. Вие можете да използвате търсачките в интернет, за да попаднете на още много помощен материал. Тук просто дадохме някои примери, които сметнахме, че могат да ви бъдат от полза за вашето развитие.

Финални думи

Запознахме ви с книгите за счетоводство, които получават най-ярък обществен отзив. Естествено, можем да добавим още много към тях, така че нека авторите не се обиждат. Не можем да продължим дълго статията, за да не ви доскучаем, така че събрахме информация, която смятаме, че може да ви бъде полезна. Желаем ви успехи с образованието и прилагането му на практика.

Често задавани въпроси

Скъпи ли са книгите за счетоводство?

Не, не бихме написали, че тези книги са скъпи, тъй като се продават на достъпна цена и в същото време дават ценна информация на читателите и бъдещите счетоводители на България.

Откъде можем да купим книги за счетоводство?

В повечето книжарници има книги за счетоводство, така че няма да се затрудните с намирането им. В същото време, можете да използвате и интернет, за да закупите въпросната литература.

Информация за автора

Contact Email Icon