Счетоводни Услуги » Счетоводни услуги според сектори и бизнес отрасли » Счетоводство на агенция за недвижими имоти

Счетоводство на агенция за недвижими имоти

Счетоводство на агенция за недвижими имотиВън от съмнение е, че бизнесът с недвижими имоти, е един от най-печелившите. За да работи добре агенцията за недвижими имоти, трябва да се възползва от качествено счетоводство, за да бъде на печалба и да няма проблеми с осчетоводяването на приходите и разходите. Най-често агенциите разчитат на т.нар. изнесено счетоводство, така че да си спестят големи разходи.

Как се води счетоводство на агенция за недвижими имоти?

На първо време ви предлагаме да работите със счетоводна къща, която имат опит с воденето на счетоводство на агенции за недвижими имоти. Опитните счетоводители ще посрещнат всеки изникнал казус, който е свързан с осчетоводяване на фактури, плащане на данъци, изготвяне на бизнес стратегия и други. Ето и част от услугите, които се предлагат за бизнеса с недвижими имоти:

  • Пълен пакет (счетоводно обслужване);
  • Изготвяне и подаване в срок на ДДС декларации;
  • Консултация относно въпроси за данъци и здравно осигуряване;
  • Консултация за всякакви юридически казуси;
  • Изготвяне / изчисление на заплати;
  • Подаване на всякакви видове данъчни декларации;
  • Подаване на Годишен финансов отчет;

Ако до този момент не сте открили добра счетоводна къща, която да ви предложи този пакет от счетоводни услуги, то тогава можете да се свържете с нас. Разполагаме с квалифициран екип, който ще ви бъде полезен и ще се погрижи агенцията да ви да работи дългосрочно и на печалба.

Защо е нужно счетоводство на агенция за недвижими имоти?

Има много причини, за да потърсите счетоводна къща, която да се занимава с казусите на фирмата ви за недвижими имоти. В крайна сметка, е необходимо да се следят паричните потоци и да се управляват ефективно. Бизнесът с недвижими имоти предполага както натрупване на печалби, така и много за разходи за заснемане на имотите, онлайн реклама, транспортни разходи и прочие.

Да, наистина сделките с недвижими имоти, са много печеливши, а това е ясен знак, че е време да потърсите добро счетоводно обслужване. В повечето случаи фирмите в бизнеса с имоти, трябва да се регистрират по ЗДДС, тъй като оборотът им е много голям. Разбира се, нужно е да се подават декларации по ДДС и други данъчни декларации, както и на годишен финансов отчет към НАП.

Фирмите в бранша могат да изберат индивидуален счетоводител, който да се занимава с техните дела и казуси, но могат и да се обърнат към счетоводна кантора, с чиято помощ обслужването ще бъде по-бързо и качествено. В счетоводните къщи работят екипи от професионалисти, тъй че винаги могат да ви бъдат под ръка. По този начин ще пожънете по-добри резултати и успехи.

Предлага ли се онлайн счетоводство на агенция за недвижими имоти?

Да, възможно е повечето операции по водене на счетоводство на агенция за недвижими имоти, да се извършват онлайн, без да посещавате физически офис на счетоводната къща. Вие може да получавате консултации по имейл, телефон или друг удобен за вас начин. Това е добра новина, защото спестявате много време, а и пари от постоянните физически посещения при счетоводителя.

Онлайн счетоводството вече е напълно възможно. Бизнесът може да изпраща и получава данни отдалечено, да разписва електронно документи и да върши своята работа в интернет пространството. Добрите счетоводни кантори ще ви предложат този вариант, за да бъдете доволни. Разбира се, това няма да натовари тарифата за обслужване, а ще ви спести пари.

Заключителни думи

Сега ви предлагаме да премислите избора на счетоводство за вашата агенция за недвижими имоти и да се ориентирате към истински добрите специалисти. С тяхна помощ ще разрешите всички изникнали данъчни и счетоводни казуси, за да се чувствате спокойно и да нямате никакви проблеми. Разбира се, можете да разчитате на нашата компетентна помощ по всяко време.

Често задавани въпроси

Скъпо ли е счетоводството на бизнес с недвижими имоти?

В зависимост от обема на работата, се изготвя пакетна услуга, с която да води счетоводство на агенция за недвижими имоти. Не бихме казали, че това ще ви излезе скъпо на фона на приходите.

Счетоводител и счетоводна къща да избера?

Професионалните счетоводни къщи могат да се справят по-бързо с казусите на агенциите за недвижими имоти, така че ви препоръчваме тяхното обслужване.

Какви счетоводни услуги се предлагат за бизнеса с недвижими имоти?

В общия пакет влизат пълно счетоводно обслужване, подаване на данъчни декларации, подаване на ГФО, данъчни и счетоводни консултации и много други.

Информация за автора

Contact Email Icon