Счетоводство на кафене

Счетоводство на кафенеНа пръв поглед задачата счетоводство на кафене изглежда елементарна. Не е така обаче, когато се сблъскате с нуждите за осчетоводяване на фактури за стоки, сред които вода, безалкохолни и алкохолни напитки, кафе и други. За да осчетоводите тези фактури, е нужно да упоменете количество, брой стекове, грамаж и други. Ето защо, е важно счетоводството за вашето кафене.

Как се води счетоводство на кафене?

За начало е добре да сключите договор със счетоводител или счетоводна къща, които да имат опит при счетоводство на кафене. Тези професионалисти разполагат със съответния софтуер, с чиято помощ се извършват различните операции. Най-често това с т.нар. складови програми, които може да закупите свободно. Счетоводството на кафене включва и ред други важни услуги, каквито са:

 • Пълно счетоводно обслужване;
 • Счетоводство на приходи и разходи;
 • Подаване на задължителни декларации;
 • Съдействие при осигуряване;
 • Подготовка и предаване на данъчни декларации;
 • Счетоводно приключване;
 • Подаване на годишен финансов отчет;

Всички тези и още услуги може да откриете, ако се свържете със счетоводната ни къща, като това може да стане, след като влезете във формата за контакт в сайта ни и ни изпратите имейл или пък се обадите на посочените телефони. Екипът ни ще откликне на питанията ви и ще отговори бързо.

Защо е важно счетоводството на кафене?

Счетоводството на кафене или друг тип заведение е отговорна работа, с която трябва да се заеме професионалист. Има много стоки и артикули, които подлежат на осчетоводяване, а това понякога обърква дори хората, които работят в счетоводния сектор. За да се предотвратят проблемите, се налага използването на специфичен софтуер, както и добри познания в сферата на счетоводството.

Собственикът на кафенето също трябва да познава законодателството в България и да работи съобразно него. Въпреки че не е възможно да знаете всичко, тъй че вашият счетоводител ще бъде първи помощник при извършването на счетоводни операции. Препоръчва се да работите с добри счетоводни къщи, защото те разполагат с повече хора и съответно се постигат точни резултати.

Ако до момента сте се сблъсквали с невъзможност за осчетоводяване на наличности (стоки) и имате проблем с данъчни казуси, то тогава не мислете дълго, а се обадете на счетоводната ни къща, тъй като ние ще сложим нещата в ред. Това не са просто думи, а истината, такава каквато е.

Даваме си сметка, че счетоводство на кафене, не се води лесно, особено ако има много клиенти. При завишена консумация се закупуват много продукти, което налага пълна отчетност на приходите и разходите. Понякога това може да отнеме много време, така че един счетоводител може и да не се справи сам. Ето ви основателна причина да потърсите услуги от счетоводна къща.

Кога да потърсите нас за счетоводство на кафене?

В един определен момент, може да ви се стори, че губите контрол над вашето заведение, което в случая представлява кафене. Вие може би вече имате счетоводител, но той / тя не смогва да свърши цялата работа. Тук е моментът да се замислите за професионални счетоводни услуги. Нека да видим прогнозните резултати, които ще настъпят, ако сключите договор със счетоводна къща:

 • Отлична отчетност на стоки и наличности;
 • Бързо осчетоводяване на приходи и разходи;
 • Подаване на нужните декларации към НАП в срок;
 • Детайлно изчисление на данъци;
 • Изготвяне и подаване на данъчни отчети и декларации;
 • Консултации и съвети относно бизнеса ви;

По-горе посочените причини са достатъчни, за да помислите за сериозно и адекватно счетоводство на кафенето ви. При положение че сте изпитвали трудности до момента, е време да ги преодолеете, за да можете да спите спокойно и дейността ви да бъде напълно изрядна и легална.

Заключителни думи

По-горе в тази статия обяснихме, какво включва счетоводство на кафене, защо е препоръчително да се обърнете към професионалисти и какви резултати да очаквате от тях. Напомняме ви, че сме на ваше разположение и можете да разчитате на компетентната ни помощ по всяко време. А сега, е време да сложим финал и да ви пожелаем преди всичко здраве и много успехи в бизнеса ви.

Често задавани въпроси

Колко струва счетоводството на кафене?

На този въпрос може да се отговори, след като се запознаем с работата ви, наличностите, приходите и разходите. За всеки случай може да очаквате възвръщаемост на инвестицията.

Трябва ли да подпишем договор за счетоводство на кафене?

Да, налага се да подпишете договор със счетоводител или счетоводна къща, тъй като това е част от законовите разпоредби, с които се дава право за прилагане на закона за счетоводството.

Кой предлага услуга по регистрация на фирма за кафене?

Счетоводната ни къща може да ви помогне за отваряне на фирма, за да управлявате вашето заведение напълно легално. За повече въпроси използвайте контактната ни форма.

Информация за автора

Contact Email Icon