Счетоводство на нонстоп

Счетоводство на нонстопОтварянето на денонощен магазин е печеливша инициатива на предприемачите, тъй като много хора пазаруват след 20:00 ч., тъй като се закъснели от работа или имат други причини, поради които не са успели да закупят всичко необходимо през деня. Ако нонстоп магазин се отвори на място, където няма такъв, то тогава прогнозите са за успешно развитие на бизнеса при добра стратегия.

Естествено, трябва да потърсите счетоводство на нонстоп, с чиято помощ да създадете работещ бизнес план и да привлечете повече потенциални клиенти. Защо е нужна счетоводна къща за тази дейност и кой да потърсите, когато отваряте денонощен магазин, ще научите от тази статия.

Как се води счетоводство на нонстоп?

Преди да отворите нонстоп, е желателно да потърсите счетоводни услуги, които ще спомогнат за оптимизирането на разходите, водене на отчети, осчетоводяване на наличности и много други. При денонощните магазини има специфика при продажба на стоките, като предварително се уточнява, какви ще са те. Така могат да се продават алкохол, цигари, храни, сладкиши и прочие.

От голямо значение е изборът на счетоводство на нонстоп, да бъде съобразен с опитността на счетоводителите. Те трябва да са подготвени за по-интензивна работа, защото се предполага, че търговския обект ще бъде посещаван от много клиенти, ако е разположен на правилното място.

В този ред на мисли, можете да гласувате доверие на счетоводна къща, в която работят повече служители и имат време да се занимават с осчетоводяване на дейността ви, подаване на декларации, съдействие при осигуряване и плащане на данъци и подаване на финансови отчети. Естествено, счетоводителите трябва да работят в унисон с НАП, НОИ и други държавни институции.

При счетоводство на денонощен магазин, много често се налага регистрация по ДДС. Това е така, защото месечният оборот е висок, което налага това действие. Счетоводителите ще ви съдействат да се регистрирате по ДДС, ще пресмятат неговите стойности и ще ви помагат във всяко едно отношение. Водейки се от горното може да ни потърсите за счетоводство на нонстоп при нужда.

Предимства на отварянето на нонстоп

Отварянето на денонощен магазин има цял куп предимства. Много предприемачи вече се убедиха, че този бизнес може да бъде много печеливш и при добро счетоводство на нонстоп да се развива все повече през годините. А ето и кои се основните плюсове на отварянето на нонстоп магазин:

  • Клиентите могат да посещават магазина, независимо от часовото време, за да си набавят необходимите продукти. По този начин ще се чувстват удобно през цялото денонощие;
  • Денонощните магазини могат да отчетат по-добри приходи от останалите, защото обемът на продажбите расте и респективно има повече клиенти, които посещават обекта;
  • Най-често цените в нонстоп магазин са по-високи от търговските обекти с традиционно работно време, така че очакваната печалба ще бъде по-голяма при работещ бизнес план;
  • Рано сутрин или късно вечер в магазина ще влизат повече клиенти, които работят нощна смяна или се прибират по домовете си късно вечер. Това предполага добри продажби.

Недостатъци на нонстоп

Ясно е, че всеки един бизнес крие своите рискове. Това се отнася и за денонощните магазини, които имат малки недостатъци, така че сме длъжни да ги посочим в нашата статия. Какви са минусите на нонстоп бизнеса с продажба на стоки, можете да прочетете в следващите редове:

  • Продавачите в нонстоп не могат да бъдат сами, тъй като в тънките часове влизат всякакви хора. Ето защо, се налагат да предвидите разходи за охранителна дейност на магазина;
  • За нощен труд се заплаща повече, отколкото при традиционното работно време. Това е причина да се замислите и за по-високи на персонала, който ще работи за вас;
  • Намирането на персонал за нонстоп е трудно, тъй като малко хора са склонни да работят през нощта. Единственият начин да ги привлечете е с високи възнаграждения.

Как да открием фирма за счетоводство на нонстоп?

Не се колебайте да се свържете с нашата счетоводна къща за счетоводство на нонстоп. При нас работят хора, които имат дълъг опит във воденето на счетоводство на денонощни магазини и познават всички тънкости при даването на заплати, отпускането на бонуси, отпуски, майчинство и прочие. Счетоводителите ни са готови да ви окажат съдействие, стига да се свържете с тях.

При положение че имате въпроси относно счетоводство на нонстоп, можете да ни ги зададете, като използвате контактната форма в сайта ни. Вие може да пишете на нашия имейл адрес или да позвъните на телефоните за контакт. Наша работа е да ви дадем бързи и изчерпателни отговори.

Често задавани въпроси

Скъпо ли е счетоводството на нонстоп?

В зависимост от обема на работата, се определя и цената за счетоводство на нонстоп, но можете да се възползвате и от фиксирана пакетна услуга, която включва пълно счетоводно обслужване.

Трудно ли е счетоводството на денонощен магазин?

При всички положения, счетоводството на денонощен магазин не е лесно, тъй че трябва да работите с опитни счетоводители.

Информация за автора

Contact Email Icon