Счетоводство на плод и зеленчук

Счетоводство на плод и зеленчукАко търсите счетоводство на плод и зеленчук, то тогава тази статия ще ви бъде полезна. В нея ще разгледаме, какво е важно при отваряне на магазин за плодове и зеленчуци, както и кои са подходящите счетоводни услуги за вас. Разбира се, този вид бизнес има своите малки тайни, така че ще бъде интересно да надникнем в кухнята, за да разберем, кое е най-важно за собственика.

Какво е важно при счетоводство на плод и зеленчук?

При положение че сте решили да отворите плод и зеленчук, е необходимо да си направите бизнес план за действие. За това може да ви помогне добър счетоводител, с чиято помощ магазина или сергията ви да работят безпроблемно. Вашият случай налага да потърсите счетоводна кантора, която ще ви помогне при оформяне на документите и всички останали детайли около бизнеса.

Имайте предвид, че ще имате разходи за счетоводство на плод и зеленчук. Освен на счетоводител, ще имате и допълнителни харчове. В този ред на мисли, е добре да видите част от нещата, за които трябва да заплатите. А ето и какви са прогнозните разходи за старта на малкия ви бизнес:

 • Средства за отваряне на фирма;
 • Разход за счетоводно обслужване;
 • Наем на търговска площ;
 • Пари за кантар и касов апарат;
 • Закупуване на хладилна витрина;
 • Инвестиция в стоки;
 • Заплати за продавачите;

Така погледнати нещата, е желателно да разполагате с поне 5000 лева, за да стартирате. В някои случаи може да минете и с по-малко пари, но пък е добре да се подсигурите. Все пак искате да сте успешни, което налага да разполагате с необходимите средства, с които да започнете бизнеса си.

Какви са плюсовете на магазин за плодове и зеленчуци?

Интересното е, че отварянето на малък магазин или сергия от типа плод и зеленчук, има много предимства. Големите магазини и хипермаркети зареждат с много стока, която не се изкупува, докато в малкото магазинче всичко е прясно. Водейки се от това, клиентите ще бъдат повече, а и печалбата е добра. Нека видим и останалите предимства на отварянето на плод и зеленчук:

 • По-малка инвестиция за старт на бизнеса;
 • Повече клиенти и продажби;
 • Регистрацията на бизнеса, не е трудна;
 • Сравнително ниска цена за счетоводство;
 • Не се налагат големи харчове за реклама;
 • Наемът на търговска площ е достъпен;

Има ли минуси отварянето на плод и зеленчук?

Както всеки бизнес и този има своите недостатъци. Преди да започнете, е нужно да се запознаете с евентуалните рискове, тъй като те съществуват. При съставянето на бизнес плана вземете и негативните фактори предвид, тъй като те са от значение. Ето и какви са възможните минуси:

 • Голяма конкуренция;
 • Бързо разваляне на стоките;
 • Лоша комуникация с доставчиците;
 • Този бизнес е сезонен;
 • Интензивен физически труд;

Да, това не са големи недостатъци, тъй че не бива да ви плашат. Все пак ги запомнете, защото ще се сблъскате с тях, ако сте решили да отворите магазин за плодове и зеленчуци. Не изпадайте в паника, защото при една добра организация, можете да преодолеете всеки един проблем.

Избор на счетоводни услуги на плод и зеленчук

И ето, че отново се върнахме на тема счетоводство на плод и зеленчук. За вас е важно да регистрирате дейността си, като за целта можете да направите регистрация на ЕТ, ЕООД, стопански производител и прочие. За това можем да ви помогнем и ние, така че не се колебайте да ни потърсите. Предлагаме пълно счетоводно обслужване за магазини и сергии за плодове и зеленчуци. Готови сме да поемем работата и да помогнем за развитието на вашия малък бизнес.

Препоръчваме ви да работите с опитна счетоводна кантора, която да подготви всички необходимо документи за встъпване в бизнеса. Общо взето това не отнема много време, тъй че няма да се наложи да чакате дълго. Избирайки нашите счетоводители ще постигнете наистина успешен старт.

И, ако до този момент сте се притеснявали относно регистрацията на бизнеса, то тогава имате повод да тържествувате, защото има кой да ви помогне. До този момент сме работили с много търговци и сме успели да има осигурим висококачествено счетоводство за тяхната дейност. Ще направим това и за вас, понеже искаме да ви помогнем да вървите напред и да се развивате.

Финални думи

По-горе разгледахме важните въпроси свързани със счетоводство на плод и зеленчук и развитието на такъв вид малък бизнес. Надяваме се, че сме успели да помогнем на нашите читатели и да им вдъхнем кураж. В крайна сметка не бива да се спирате пред нищо, за да постигнете целите си. В наше лице имате верен партньор, който ще ви предложи счетоводни услуги на достъпна цена.

Често задавани въпроси

Скъпо ли излиза счетоводството на плод и зеленчук?

Не, не бихме казали, че счетоводството на плод и зеленчук излиза скъпо.

Трябва ли да имам счетоводител за плод и зеленчук?

Да, осчетоводяването на магазин за плод и зеленчук, може да бъде много трудно.

Информация за автора

Contact Email Icon