Счетоводство на вендинг автомати

Счетоводство на вендинг автоматиЖивеем в 21 век, когато вендинг автоматите, са се превърнали в част от ежедневието. Тези машини предлагат най-различни продукти и услуги на потребителите и са много лесни за използване. Ако фирмата ви има нужда от счетоводство на вендинг автомати, то тогава се намирате на правилното място, тъй като ние можем да ви помогнем с тази важна работа.

Защо е нужно счетоводство на вендинг автомати?

Кафе автоматите и машините за закуски позволяват облагане с патентен данък, който е част от закона за Местните данъци и такси. Това става възможно, когато доходът не превишава сумата от 100 000 лева и юридическото лице не е регистрирано по ДДС. Това не означава, че отпада задължението за подаване на годишна данъчна декларация към службата на НАП в България.

В този ред на мисли, е необходимо да имате добър счетоводител, който да проследи приходите от извършваната дейност. В същото време, е желателно да решите, каква ще бъде юридическата форма на фирмата ви, като възможните варианти пред вас са: ЕООД, ООД и Едноличен търговец.

За регистрация на ЕТ, ЕООД или ООД също може да използвате счетоводната ни кантора. Ние ще ви съдействаме с консултация относно счетоводство на вендинг автомати, за да получите пълна представа относно дължимите данъци и такси. По този начин ще се чувствате по-спокойни.

Какво включва счетоводството на вендинг автомати?

От първостепенна важност е воденето на отчетна дейност за оборота от вендинг автомата. Вие сте длъжни пред закона да отчитате продажбите си чрез издаване на фискален бон. За да нямате проблеми със законодателството, е нужно да се обърнете към счетоводител, който ще ви съдейства с осчетоводяване на машините за кафе и закуски, в унисон с изискванията на НАП.

Самите машини имат функцията да показват номера на касовата бележка на дигиталния дисплей, без да я дават на хартиен носител. Ето защо, счетоводството ще ви помогне при установяването на връзка с Националната агенция по приходите и воденето на отчет за всяка извършена продажба.

Ако пък достигнете до задължителната сума за регистрация по ДДС, то тогава счетоводната кантора ще ви помогне с изготвянето на документите и преминаването през процедурата. Общо взето, счетоводителите следят и най-малките детайли, така че да ви бъдат истински полезни.

Колко струва счетоводството на автомати на самообслужване?

Не можем да дадем твърда цена, тъй като тарифата зависи от броя на вендинг автоматите, правната форма на фирмата и издадените документи. Въпреки това, трябва да подчертаем, че услугата не е скъпа и е достъпна за повечето търговци. Тази инвестиция има възвръщаемост, тъй като осчетоводяването на вендинг машини, ще ви помогне да бъдете изрядни пред законите.

Вие може да изпратите запитване относно цена за счетоводство на вендинг автомати от нашата счетоводна кантора. За целта използвайте контактната форма в сайта ни, за да изпратите имейл или да позвъните на телефоните ни. Ние се ангажираме да ви върнем бърз и точен отговор.

Задължително ли е счетоводството на вендинг автомат?

Да, търговците са длъжни да отчитат оборотите от машините за кафе и закуски. Всяка година се подава декларация към НАП, в която са отразени печалбите. Това е и причината да напишем тази статия, тъй като желаем да ви помогнем. Счетоводителите в кантората ни са истински професионалисти и имат необходимия опит. На база това, може да ни гласувате пълно доверие.

Имайте предвид, че заобикалянето на законите и липсата на осчетоводяване на автомати на самообслужване, може да ви изиграе лоша шега и да получите солидна глоба. Най-разумно е да изсветлите бизнеси си, за да нямате никакви проблеми и в крайна сметка да вървите напред.

Финални думи

В тази статия стана ясно, колко е важно осчетоводяването на автомати на самообслужване. Посочихме ви необходимостта от счетоводство на вендинг автомати и обяснихме, каква е ползата от работата на счетоводителите. От този момент нататък оставяме всичко във ваши ръце и се надяваме, че ще можем да би бъдем от полза. Желаем ви успех в бизнеса и всичко най-добро.

Често задавани въпроси

Да ползваме ли счетоводства за вендинг автомати?

Да, това е задължително, така че потърсете оторизиран и опитен счетоводител или счетоводна кантора.

Скъпо ли е счетоводството на вендинг автомат?

Не, счетоводството на вендинг автомати не е скъпо и можете да си го позволите. Повече относно цените ще разберете, след като използвате контактната ни форма, за да се свържете с нашия екип.

Информация за автора

Contact Email Icon